Madboden

Middelaldermad er lækkert

Aller først vil vi gerne prale lidt

Vi har 2 gange haft besøg af fødevarekontrollen, 1 gang i madboden og 1 gang i suppeboden og har her fået en stor flot smeily for vores måde at håndtere fødevarer på. Ikke en eneste anmærkning. Senest december 2018.

Det er ikke, som mange tror, fattigmandskost med saltede fisk og dårligt kød.

Middelaldermad er ofte en rigtig god, velsmagende og nærende kost. 

Der bruges meget kål og mange grøntsager

Vi hører ofte, "Det kan vores børn ikke lide" eller "Jeg kan ikke lide kål". Men til stor overraskelse for de allerfleste, kan børnene godt lide maden - ja selv de voksne, der rynker på næsen, må overgive sig.

  • Vi anvender så vidt det er muligt, de grøntsager og frugter som var i middelalderhusholdningen.
  • Vi anvender så vidt det er muligt, økologiske produkter.
  • Al vores engangsservice er bæredygtigt og bionedbrydeligt.

Vi anvender kokosbriketter

Kokosbriketterne er meget miljøvenlige, og fremstillet af en 100 % ren blanding af kokosnødskaller og tilsvarende naturmaterialer. Kokosbriketterne er 100% CO2 neutrale og indeholder ikke nogen former for tilsætningsstoffer eller andre miljøskadelige hjælpestoffer og fremstilles under overholdelse af miljøregler og arbejdsforhold. Der er ikke anvendt naturmaterialer fra regnskov.

Hygiejne

Det er ikke helt middelalder i boden. Du vil se håndsprit og engangshandsker. Dette er af hensyn til hygiejnen og et krav fra fødevaremyndighederne.

Suppebod

På H. C. Andersens Julemarked på Nytorv i København (ved retsbygningen) har vi gode hjemmelavede supper.

  • Vikingesuppe består af grøntsagsfond tilsat gulerødder, porrer, hvidkål, hvedekerner, timian og brød. Toppes med stegte kyllingestykker
  • Løgsuppe består af grøntsagsfond, svitsede og rå røde og hvide løg, lidt hvidløg, lidt chili, timian, hvedekerner og brød.